Læsetid: 4 min.

Skørgang og syreregn

Den danske udgivelsesstrøm eksisterer i et væld af habitater og grænseområder, og det er et sundhedstegn. Informations musikredaktør har fundet det bedste fra de sidste par måneder
Atomfax leverer velbalanceret vanvid på debutalbummet ’Rollelisten fra the Cosby Show’, mens forsanger Andreas Hjertholm (midten) spænder fra Nicolai Eisberg og Lars H.U.G. til Chris Martin.

James Hjertholm

14. februar 2014

Danmark drømmer, Danmark mindes, Danmark længes, Danmark har mareridt. Og det er en fryd (og for en anmelder en let rædsel) at se, hvor stor og varieret udgivelsesstrømmen er i denne tid, hvor talentmassen virker ustoppelig og finder kreativt output i alskens retninger.

Atomfax har med det strålende debut-minialbum Rollelisten fra the Cosby Show begået et vist mål af skørgang. Forsanger Andreas Hjertholm opsøger en stiliseret vaklen på knivsæggen mellem normalitet og vanvid med en næsten gurglende vibrato. Men også en dybtgående tenor og en noget udskridende falset.

Vi taler om en sanger, der leder tankerne hen på både Asger Hartvig fra Synd og Skam, Nicolai Elsberg fra Spillemændene og ingen ringere end Lars H.U.G. Imens finder bandet ind til både et fræsende freakout, en fin, uskyldsren melodiøsitet og en modernistisk legesyge i nærheden af Klichés new wave.

Og akkurat som bandet kan opsøge et poppet udtryk, så kan Hjertholm også lyde som Chris Martin fra Coldplay. Det sagt bare for at beskrive deres territorieløse, men sikre flakken gennem populærmusikkens afsvedne slagmarker, hvor bandet alligevel formår at finde ny mening.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu