Læsetid: 6 min.

Fængslende slægtshistorie

Taiye Selasi tegner et medrivende, smukt gruppeportræt af en amerikansk-afrikansk familie, der prøver at finde sig selv og hinanden, efter at faderen har forladt dem
Taiye Selasi, britisk forfatter og fotograf, er født i 1979. Hun er uddannet på Yale og bor i dag i Rom. ‘Gå væk, Ghana’ er hendes debutroman.

Magnus Hallgren

21. marts 2014

Slægten er den egentlige hovedperson i Taiye Selasis stort lancerede debutroman, Gå væk, Ghana. Familien Sai bor i Boston, USA, og har nigeriansk-ghanesiske rødder, med et twist af hvidt fra den skotske mormor Maud. Faderen Kweku er en dygtig kirurg, moderen Fola, kortform for det melodiske Folasadé, opgav sine jurastudier for at passe familiens fire børn, den ældste søn Olu, tvillingeparret Taiwo og Kehinde og efternøleren Sadie.

Familien lever lykkeligt i et ærkeamerikansk middelklassekvarter, indtil Kweku Sai bliver fyret fra sit job på et stort Boston-hospital, som offer for en blodig uretfærdighed. Chokeret og forurettet forlader han uden et ord til forklaring sin familie og det fine hus. Han tager ’hjem’ til Ghana, og familien splittes ad. Da romanen begynder, 16 år efter hans afrejse, er ingen af de nu voksne børn i jævnlig kontakt med hverken hinanden eller deres mor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu