Læsetid: 4 min.

Freuds søster var et anderledes barn

Prisbelønnet europæisk roman om den gyldne Siggies søster Adolfine, der kom på et psykiatrisk hospital, hvis leder mente, at toiletkummen var en større landevinding end psykoanalysen
25. april 2014

Når mennesker bliver berømte, bliver der skrevet bøger om dem. Når de bliver endnu mere berømte, bliver der nogle gange skrevet bøger om deres familiemedlemmer og andre, som omgav dem, som om man ikke kan få nok: Kierkegaards Regine, Kierkegaards bror osv. Nogle gange digter forfatterne sig ind i dem, andre gange biograferer de dem ud fra dokumentarisk materiale.

Den makedonske forfatter Goce Smilevski har valgt at digte sig ind i Sigmund Freuds søster Adolfine, som man ikke ved ret meget om, ud over at hun som flere af sine søstre døde i gaskamre i kz-lejre. De sparsomme oplysninger har han taget til sig som en digterisk frihed. Freud, som var af jødisk familie, havde seks søstre. De syv søskende voksede op i Wien og var meget gamle, da Hitler tog magten. Det er der, romanen starter og slutter, mens hendes liv passerer revy.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu