Læsetid: 3 min.

Med Ibsen som oldefar

Skuespilleren Joen Bille har skrevet sin slægts historie, der er dramatisk som en tv-serie
25. april 2014

De fleste må nøjes med at misunde eller gyse over de rige familier med deres tjenestefolk, vi ser i tv-serier som Downton Abbey, men skuespilleren Joen Bille er vokset op i sådan en familie, hvor slægtsfølelsen har fyldt helt enormt meget. Nu har han skrevet en bog om sin familie efter grundig læsning i gamle bøger og privatarkiver, suppleret med egne oplevelser.

Alle mennesker kan finde noget interessant i deres forhistorie, hvis de graver, men ofte er det knap så interessant for andre end den nærmeste familie. Det gælder også for dele af Joen Billes bog Villa Ibsen – min mormors hus, men her hører indvendingen op, for når man nedstammer i lige linje fra både Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson, har man vel nærmest en pligt til at supplere med det, man ved og har fået fortalt om dengang, mænd gik med kindskæg og kvinder med fjerhat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu