Læsetid: 3 min.

Et musisk barn

Angela Hewitt er et møde med en musisk opdragelse, der i al sin enkelhed gør den klassiske musikarv levende
12. april 2014

Angela Hewitt voksede op i Canada. Her spillede faren orgel i kirken, og Angela voksede op med Bach i ørerne, gik til ballet og sang, skøjtede og spillede klaver. Begge forældre var hendes lærere, når hun spillede. Som hun selv siger i et interview: »My father and my mother … taught beautiful phrasing, beautiful tone, beautiful legato and detached playing. We were never allowed to bang; everything had to sing and to dance.« Og det er præcist de attributter, man kan hæfte på Hewitt i dag. Det er ikke så tit, at det, kunstnere siger, de gør, også er det, de faktisk gør, men sådan er det her. Måske fordi det er så enkelt. Der er absolut ingen uindløste prætentioner over Hewitts spil, men bare de helt enkle anvisninger fra hendes barndom og de er alt nok.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu