Læsetid: 5 min.

Han snakker for lidt om sig selv

Gilli solodebuterer endelig, og det står klart, at den skarpt smældende vestegnsrapper slås med det modsatte af sine nærmeste kolleger: Hans person fylder for lidt i lydbilledet ... Imens mødes modsætningerne Pede B og Alberte, så bitterblid musik opstår
Gilli spiller hovedrollen i ‘Ækte vare’, der er på vej ud i biograferne. Umiddelbart ligner spillefilmen en dansk pendant til ghettoklassikeren ‘Boyz N the Hood’.

CPH PIX

19. april 2014

Kidd, Kesi og resten af You tube-rapperne fra Nørrebro kom blæsende med en så rastløs energi og respektløs gør det selv-attitude i 2011, at de kun kunne imponere i al deres uimponerethed.

Men det gik også for hurtigt for dem, og især den svajende-vrængende nutcase Kidd blev af anmeldere og kolleger sat op på en piedestal, hvor han forståeligt nok endnu ikke var parat til at herske fra.

Hype korrumperer, sådan er dét, og jo tidligere den opstår, jo hurtigere risikerer den uundgåelige, efterfølgende nedtur at melde sig.

Efter et par kvalitativt vaklende mellemår lader det dog til, at den nye generation i dansk rap er i fuld færd med at finde egne ben. Og denne gang i eget, nedpitchede tempo. Gilli, der allerede markerede sig som en teknisk begavet mikrofonkontrollør med Kesi-kollaborationen ‘Fissehul’, er således klar med debut-ep’en Ækte Vare.

Trods længere tids eksponering er det svært at blive rigtig klog på, hvem Gilli lige er. Og det er ikke på internettet, at man bliver klogere på rapperen, hvis ep gives væk som gratis download.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu