Læsetid: 6 min.

Et broderskab i beton og beats

Spillefilmdebutanten Fenar Ahmad har lavet en strålende, musikalsk film om venskaber. En nuanceret, begavet og fordomsfri formidling af en politisk og journalistisk dæmoniseret maskulin ungdomskultur
’Ækte vare’ følger Mikaels tiltagende succes som rapper med dertil hørende hurtige damer og boblende champagne. Men snart begynder problemerne at vise sig – ikke mindst i forhold til hans barndomsvenner, der stadig sidder fast i lokalmiljøet.

’Ækte vare’ følger Mikaels tiltagende succes som rapper med dertil hørende hurtige damer og boblende champagne. Men snart begynder problemerne at vise sig – ikke mindst i forhold til hans barndomsvenner, der stadig sidder fast i lokalmiljøet.

UIP

8. maj 2014

Filmanmelderkorpset sidder i Palads’ store Sal 1 og gør sig klar til Ækte Vare. Det er ikke gået nogens næse forbi, at ægte er stavet forkert, og vi forstår sikkert også alle, at stavefejlen er en betoning af den parallelle virkelighed, som vi om lidt skal se på. At udtaler er anderledes derude i Brøndby Strand, at der bliver lagt vægt på andre ting end i vores verden.

Vi er overvejende hvide mænd og kvinder, så dybt forankret i middelklassen, at det føles som at skulle på safari at sidde og vente på Fenar Ahmads debutspillefilm. Ja, det er heller ikke ligefrem en location, der er blevet skamredet i dansk film. New Yorks gader er langt mere velkendte for os end Vestegnens boligbyggerier.

Lyset dæmpes. Filmen begynder. Vores spørgsmål afventer besvarelse. Hvad er det, der skaber konflikterne derude? Hvad det er for en udsigt, de ser fra betontårnene? Hvad drømmer og frygter de? Hvad er det for en virkelighed, som de farves og formes af? Der er et ’dem’ og et ’os’, men som filmen skrider frem giver det mere mening at tale om et ’vi’. Og sådan burde det jo altid have været.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu