Læsetid: 3 min.

Sølle forelskede kældermenneske: Tak!

Utroligt. At al den bitterhed og sentimentalitet kan løbe sammen til en sorgfuld, sjov og håbløs kærlighedshistorie
15. maj 2014

Det forbitrede og det sentimentale står og læner sig tungt mod hinanden i Peter Højrups nye roman Island, men den braser ikke sammen, eller det vil sige: romanen er ét stort sammenbrud, men samtidig et hårdt, satirisk og forelsket vidunder, som virker.

Den navnløse forfatter, som er Islands hovedperson, møder vi på et fly, efter han har taget en panikbeslutning om at forfølge sin kæreste, som har forladt ham og er rejst til Island med deres fælles børn. Han er knap til stede i nuet, men rives konstant med af sine fantasier, bekymringer, minder:

»I stedet for at tænke på det, jeg burde tænke på, nemlig på dig og på børnene og hvorfor du har forladt mig, forestiller jeg mig, hvordan Island om ganske kort tid, og måske allerede lige om lidt, vil dukke op af havet på en overdramatisk og spillefilmsagtig måde ...«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu