Læsetid: 3 min.

Lige dele hjerteblod og tæft

Mikael K og Klondyke har med varme, ømhed og originalitet omsat ni nulevende personager fra det nordjyske til sange, hvor debuterende Stærosaurus sparker liv i den hensygnende indierock
18. juni 2014

Klondyke, som debuterede i 2002 med albummet Guld, lød fra begyndelsen som et ensemble, der havde fundet sit udtryk. En folkinspireret sanger-sangskriverstil med en snert af rock (hvad vi måske ville kalde americana, hvis altså ikke det konsekvent foregik på dansk), som gruppens sangskriver, sanger og primus motor Mikael K, så gav indhold via et massivt sangskrivertalent, der omfatter såvel begavede sangtekster som melodisk flair, holdt sammen af en stædigt egensindig vision. Men den musikalske form var på plads fra day one, og er der sket ændringer, er det vist noget med, at gruppen med årene har bevæget sig en smule tættere på folketraditionen.

Guld efterfulgtes af yderligere to skiver, hvor den tilflyttede nordjyde betragtede og kommenterede livets gang i nullernes København med den udefrakommendes skarpe, men også lidt forelskede blik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu