Læsetid: 3 min.

Mere end smukt

Kvalitet overgik underlødighed ved fælles kræfter fra solist og dirigent ved Tivolis skotske temakoncert
Nicola Benedetti er nok den eneste violinist, der kan forvandle Max Bruchs violin-fantasi fra svær lidelse til en form for velvære.

Simon Fowler

3. juni 2014

 

Nicola Benedetti er vel én af de større udgifter i Tivolis sommerprogram. Til gengæld skaffer det dem en lækker plakat og programforside med den meget smukke violinist og hendes meget smukke Stradivarius. Det kunne man næsten tro var begrundelse nok i sig selv, men det opsigtsvækkende ved Benedetti er, at hvis hun ser godt ud, så er det intet imod, hvor smukt hun spiller.

Trods sit italienske navn og udseende er Benedetti fra Skotland, og hun kom med Max Bruchs skotske fantasi for violin. Tivoliprogrammet fulgte trop og leverede Mendelssohns skotske symfoni og hans orkestersuite Hebriderne som de grønne omgivelser for solistkoncerten.

Kaffe med mening

For en gangs skyld var der virkelig motivering for Mendelssohns Hebriderne, der er skrevet som en koncertouverture, en koncertåbner, og i den grad bruges til at åbne en hvilken som helst koncert. »To kaffe med fløde,« synger man med på det kendte åbningstema.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu