Læsetid: 3 min.

Smertesmuk krigsdans uden ben

Soldaterballetten ’I føling’ på Skuespilhuset er den barskeste fremvisning af soldater med smadrede kroppe i armene på nænsomme dansere med stærke rygge
4. juni 2014

Selvfølgelig blev det dybt bevægende: Tre Afghanistan-soldater med smadrede kroppe og sjæle kan ikke undgå at gøre indtryk, når de står lige dér på scenen og fortæller om deres livs fatale øjeblikke. Men blev de tre soldaters fortællinger så også til kunst, når de blev sat sammen med Den Kongelige Ballets perfekte danserkroppe?

Ja, det blev de. I hvert fald i visse af de voldsomme dansescener med koreografi af Esther Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Den lidt mystiske titel I føling dækker nemlig over en danseforestilling, som er iscenesat af Christian Lollike – og tydeligvis inspireret af hans WAR-festival på Café Teatret sidste år. Den består både af soldaterfortællinger og af dans. Og derudover har Peter-Clement Woetmann skrevet nogle politisk korrekte krigstekster, der dog ikke formår at blive fysisk overbevisende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu