Læsetid: 4 min.

Fra stål til sølv

Fortællingen om nedbrydningen af en gammel bro i en lille flække i det amerikanske midtvesten bliver monumental og urovækkende i fotografen Peter Funchs visuelt subtile udlægning
Sprængningen af Amelia Earhart Bridge i Kansas er central i udstillingen. Funch gentager motivet i forskellige variationer, fra nærbilleder til droneblik og portrætter af mennesker, der forsætter deres gøremål, mens broen nedbrydes i baggrunden

Sprængningen af Amelia Earhart Bridge i Kansas er central i udstillingen. Funch gentager motivet i forskellige variationer, fra nærbilleder til droneblik og portrætter af mennesker, der forsætter deres gøremål, mens broen nedbrydes i baggrunden

Peter Funch

7. juni 2014

Anslaget er monumentalt i Peter Funchs nye udstilling Last Flight. Udstillingen forsøger med sine 75 billeder at gribe og begribe en lokal udviklingshistorie i byen Atchison i Kansas, men vil samtidig gerne fremstå som en metafor for en mere gennemgribende og altomfattende global historie om fremskridtets omkostninger.

Udstillingens centermotiv er sprængningen af Amelia Earhart Bridge i 2013. Allerede i 2007 blev den gamle stålbro over Missouri-floden erklæret usikker, og en ny blev opført ved dens side. Den 9. oktober 2013 udførte sprængningseksperter opgaven med at nedbryde den gamle bro, knap et år efter den nye bro var blevet taget i brug. Motivet af den smukke stålbro, der på et øjeblik rives i stumper af eksplosionens kraft, mens den indhylles i en sky af sort støv og vand, som piskes op i meterhøje skumbølger, gentager Funch i en mængde variationer. De rækker fra detaljerige nærbilleder til overbliksskabende droneperspektiver. Eller portrætter af personer, der uanfægtet fortsætter deres gøremål, mens broen eksploderer bag dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu