Læsetid: 3 min.

Tour de force i det europæiske Absurdistan

Ung, fransk forfatter har skrevet en roadmovie på bog om en indisk platten-fakir, der rejser en lille del af jorden rundt på ni dage for til sidst at gøre sin lykke ved at skrive en bog på sin skjorte
En mand bærer den sidste IKEA-kasse ud af en varevogn. I Romain Puértolas’ morsomme roman rejser en fakir til Paris for at købe en ny sømmadras i IKEA, men ender med at gemme sig i et skab, der bliver fragtet til England.

EPA Photo ANP

6. juni 2014

Hjemme i landsbyen i Indien er man overbevist om, at fakiren Ajatashatru har overnaturlige evner. Ud over at gå på gløder og glasskår, kan han stikke diverse spidse køkkenredskaber som gafler og grillspyd ind i sin krop samt sluge sabler. Han kan få et reb til at danse efter sin fløjte, klatre op ad det og forsvinde i et røgslør.

Det er naturligvis alt sammen fup og svindel, og når han asketisk sulter sig i ugevis, snyder han sig til hver aften at guffe løs i smug. Det ved landsbyens beboere naturligvis ikke, og de er stolte af at have en fakir af hans kaliber i deres midte. Selvom de er fattige, skillinger de sammen til en flyrejse, så han kan komme til Paris, hvor han vil købe en ny sømmadras, da den gamle er slidt. En slags pilgrimsrejse, hvor den lokale IKEA bliver hans Santiago de Compostela.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu