Læsetid: 2 min.

Desillusionerede løjer

’Et knald til’ er en lystig dekonstruktion af de maskuline klicheer, der bærer westerngenren. Det er en ambitiøs kønspolitisk kritik og et stykke autofiktion, hvor ophavskvindens eget sexliv tydeligvis er den animerende kraft. Resultatet er vitalt, men også hysterisk
’Et knald til’ er en lystig dekonstruktion de maskuline klicheer, der bærer westerngenren. Det er en ambitiøs kønspolitisk kritik og et stykke autofiktion, hvor ophavskvindens eget sexliv tydeligvis er den animerende kraft. Resultatet er vitalt, men også hysterisk
21. juli 2014

Rikke Villadsen har tegnet nogle korte, visuelt berusende billeddigte om Skægmanden i samarbejde med digteren Jens Blendstrup (i 2009 og 2010), såvel som langspilleren Ind fra havet, der udkom i 2011. Hvor førnævnte var løsslupne og muntre, var graphic novel-debuten, selv om den nok var morsom, anderledes knugende, besværet og hudløs. Det var en skipperskrøne med stærkt freudianske overtoner, der i bund og grund handlede om det mysterium, det er at få et barn. Kunstnerens eget, fornemmer man.

Frustrerende forvandling

Villadsen fortsætter i nærværende denne selvudforskning. Hun iscenesætter en række mandeskikkelser – hårde halse hentet ud af særligt Sergio Leones castingkatalog – og spiller dem op imod hinanden. De taler amerikansk i direkte citater fra diverse westerns og stritter fallisk med deres fingre, revolvere, saddelknapper og, nå ja, fallosser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu