Læsetid: 5 min.

Hjemmet er en mikrostat

Med en aktuel tematisering af gæstfrihed, grænsedragninger, konflikter og forhandlinger markeres tiåret for projektet InstantHERLEV, der huses på en privat parcelhusgrund i Herlev
Anja Franke inddrager sit eget hjem i det kunstneriske projekt InstantHERLEV. På billedet har Camilo Ontiveros modificeret et velkendt advarselsskilt fra området, hvor Californien grænser op til Mexico og placeret det mellem de frugttunge æbletræer.

Anja Franke inddrager sit eget hjem i det kunstneriske projekt InstantHERLEV. På billedet har Camilo Ontiveros modificeret et velkendt advarselsskilt fra området, hvor Californien grænser op til Mexico og placeret det mellem de frugttunge æbletræer.

Anja Franke

8. august 2014

Fra et lille parcelhus på Byskovvej 28 i Herlev udgår en hel verden af kunst. I år kan billedkunstneren Anja Franke fejre 10 års jubilæum for sit projekt InstantHERLEV. Projektet har forvandlet hendes private ejendom og dens nære omgivelser i Herlev til et ambitiøst udstillingsområde, hvor både danske og udenlandske kunstnere gennem årene har bidraget med stedspecifikke værker af varierende format.

InstantHERLEV vokser ud af – og bliver et godt eksempel på – en lang tradition for kunstnerdrevne udstillingssteder, som etablerer sig fjernt fra de gængse institutioner og på steder, hvor kunsten ikke almindeligvis har mulighed for at udfolde sig. For Anja Franke er denne entreprenante tilgang ikke ny. Franke har gennem hele sit kunstneriske virke været med til at initiere og drive udstillingssteder, blandt andet det vigtige galleri Max Mundus, som i 1990’erne viste konceptuel og tekstbaseret kunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Klenow With
Peter Klenow With anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu