Læsetid: 3 min.

Så til søs med Michael Ondaatje

Forfatteren til ’Den engelske patient’ leder forsat efter sammenhængen mellem historie, erindring og identitet i sin nye magiske og medrivende roman
’Kattens bord’ handler om en tre uger lang skibsrejse fra Ceylon til England i 1954 – og et barns rejse mod voksenverdenen.

British Library

15. august 2014

Michael Ondaatje har ofte påpeget, at han ikke ved alt om dem, han skriver om. Personernes motivation og baggrund foretrækker den srilankansk-canadiske forfatter ofte at lade blafre bag et gådefuldt slør, og spørgsmålet om, hvem de er – og hvorfor de har så svært ved at regne det ud – synes for så vidt være en markant del af hans romaner og digtes narrative drivkraft.

Mest kendt er Ondaatje for den Bookerpris-vindende roman Den engelske patient (1992), hvis fragmenterede fortælling om fire sårede mennesker, der under Anden Verdenskrig mødes i en villa i Italien, gemmer på et uafrysteligt portræt af kulturel rodløshed. Selv om hovedpersonerne hver især kæmper bravt med at finde deres identitet og stykke deres fortid sammen, kan ingen af dem, når det kommer til stykket, være sikre på, hvad der har formet dem, og hvor de hører til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu