Læsetid: 6 min.

Ud af de trygge rammer

Flere udstillinger i Hovedstadsområdet inddrager uderum som udstillingsrum for tiden, men kunsten føler sig ikke altid hjemme uden for de trygge rammer
I Kunstpark Ordrupgaard finder man belgiske Carsten Höllers tre meter høje paddehat ’Giant Triple Mushroom’. Desværre er den et godt eksempel på, hvor vanskelig en opgave det er at placere kunst i uderum.

Anders Sune Berg

2. august 2014

Sommeren byder på adskillige udstillinger, som kan opleves, uden at skulle bevæge sig indenfor i kølige museumsrum med dæmpet belysning. Museer og kunsthaller har opdaget, at området uden for de hvide vægge også kan rumme kunstværker og måske bidrage til at trække nye besøgende til. Og kuratorer uden tilknytning til institutioner har fået øje for, at det offentlige rum udgør en oplagt og traditionsfri legeplads for kunstprojekter.

Det har samtidskunstforeningen Refleksioner i Dragør for eksempel fundet ud af. Foreningen er initieret i 2012 af kunsthistorikeren Annette Lindroos, som selv er bosiddende i Dragør og som også er kurator på udstillingen REFLEX, der kan ses på forskellige lokaliteter i byen. I alt ni forskellige kunstnere og kunstnergrupper er inviteret til at lave stedsspecifikke værker til udstillingen, som er spredt ud over et større område i Dragør og dermed kræver, at publikum udstyrer sig med kort og begiver sig ud for at lede efter værkerne. Hensigten har været at aktivere både områder af Dragør, der er velkendte og har karakter af turistseværdigheder, og områder, der er mindre kendte og knap så tilgængelige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu