Læsetid: 3 min.

God musik behøver man ikke lytte til

Den kroatiske pianist Ivo Pogorelich spillede for fuldt hus og demonstrerede, hvordan et fysisk håndværk kan ende i en kunstnerisk forløsen, som man slet ikke behøver at lytte til – men kan nøjes med at være i
30. september 2014

Mogens Dahl Koncertsal gav søndag aften muligheden for at møde klavervirtuosen Ivo Pogorelich, der gennem 80’erne og 90’erne udkom med den ene indspilning efter den anden på Deutsche Grammophon, alle sammen prydet af portrætter af kunstneren i forskellige omgivelser, med forskelligt hår, i forskellige aldre, men gennem alle årene med det samme selvbevidste kunstnerblik.

Alene at se dette blik i virkeligheden var en tilnærmelse af legenden. For hvad der kan se anstrengende selvbevidst ud på et cd-coverbillede, som øjne, der kigger forstillende ud, forekom i koncertsalen mere som øjne, der tog observerende ind. Pogorelich er jo heller ikke ung længere, og markedsføring virker som et overstået kapitel. Han kommer ind med sine noder under armen og ligner en mand på arbejde, præcis som han jo er det.

Ambitiøst program

Pogorelich har tre programmer for solokoncerter pr. sæson. Vi fik programmet med blandt andet de to store sonateværker Liszts Dante-sonate og Schumanns Fantasi opus 17 – spillet efter hinanden – inden pausen. En ambitiøs første halvleg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu