Læsetid: 3 min.

For i helvede!

Bent Vinn Nielsen har i sin nye roman endnu en gang med underspillet perfektion skildret den flinke og lidt kedelige fyr, der først alt for sent får gjort sig fri
1. oktober 2014

Det lønner sig at vente med at mene noget som helst om Bent Vinn Nielsens nye, sært stille roman. Man er nødt til først at lære den at kende. Lytte sig ind på dens specielle diktion og vænne sig til en underlig kantet kombination af varme og vrængende vrissen. Samt, sådan lidt efterhånden, finde sig i, at der sker så lidt. Se i øjnene, at et ækelt drab på en luder kan gøres til en biting i en bog, og at en Beckett-agtig roman sagtens kan have sin handling henlagt til Aalborg og omegn uden derfor at miste mystik.

Ligesom i Et liv i almindelighed (2010) har forfatteren valgt at skildre en mand af folket og give bogen hans stemme. Magnus Andersen, jeg-fortælleren, er søn af en fodermester, som blev arbejdsmand og oplevede det som at blive forfremmet, ganske som det skete for Bent Vinns far.

Selv har sønnen været i en bank, så regnskabsfører på en fabrik, siden kioskejer i 12 år. I talende stund bestyrer han en benzintank, der står over for at skulle lukkes. Og hvorfor han i titlen betegnes som den »svævende« tankbestyrer, det får man at vide til sidst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu