Læsetid: 4 min.

Kunstcirkus

Der er både komik, burlesk og besynderlig humor i Rose English’ enestående performanceværker, som dokumenteres på Charlottenborg i disse dage
Rose English: ’Rose on Horseback with Tail’ (1974). Foto: Richard Saltoun/Karsten Schubert

Rose English: ’Rose on Horseback with Tail’ (1974). Foto: Richard Saltoun/Karsten Schubert

26. september 2014

Alt, hvad Rose English (f. 1950) har skabt, er præget af en helt særegen elegance, som med simple virkemidler aktiverer et bundløst dyb af referencer af mytologisk og populærkulturel art. English’ eget karriereforløb vidner om, at hun selv konstant har bevæget sig mellem forskellige roller, mest udtalt som performer, filmskuespiller og manuskriptforfatter. Hun arbejder ikke blot på tværs af alle mulige og umulige medier, men sætter også et stort spørgsmålstegn ved, hvad en kunstner i grunden er, og hvad kunst kan være.

I den smukt arrangerede præsentation af English på Charlottenborg møder man dette spørgsmålstegn, straks man træder ind i den første sal. Her er en stor del af gulvfladen forvandlet til en sandfyldt cirkusmanege, hvor de tydelige aftryk af en hests hove afmærker et evighedstegn. Ja, en cirkushest har angiveligt besøgt Charlottenborg og skridtet salen af under kyndig vejledning af ingen ringere end Katja Schumann.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu