Læsetid: 4 min.

Når blodet pisker rundt

Iben Mondrups forunderligt smukke nye roman giver en længerevarende rystelse og bliver siddende i én som en nagende smerte og bundløs sorg
24. september 2014

For det første: Grønland er stort og mærkværdigt og smukt. For det andet: Livet kan være dødsensfarligt. For det tredje: Barndommen er bestemt ikke for voksne. For det fjerde: Kønnets erfaringer åbner ind til en hule af gys og kriblende fryd. For det femte: Intet menneske er en ø. Men egentlig er hver enkelt af os altid så uhjælpeligt alene, hver stund så ulægeligt sårbar.

Så basalt og måske banalt fristes man til at tænke under og efter læsningen af Iben Mondrups forunderligt smukke og intenst farefyldte nye roman.

I tre omtrent lige store dele skildrer den tre danske søskendes liv i Grønland, på Disko. På denne enorme ø bor tusinde mennesker sammen med en masse højt hylende og desværre indimellem hensynsløst bidende hunde, under lyse sommerhimle og i vinterens buldermørke.

Tre børn, tre sind

Romanen indledes med en kort prolog, som effektfuldt foregriber dens dramatiske slutning. Men ellers får læseren lov at følge familien gennem et år, fra de kommer hjem fra ferie i Danmark, og til de pakker tasker sommeren efter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu