Læsetid: 5 min.

Trans er det nye punk

’Something Must Break’ er er ikke normalitetens eksotiserende blik på grænselandet mellem mand og kvinde. Det er for en gang skyld grænselandets egen kyndige stemme, vi hører. Sexolog Mads Ananda Lodahl har set den nye svenske film ’Something Must Break’ om den transkønnede Sebastian/Ellie
Portrættet af androgyne Sebastian, der måske er ved at blive kvinden Ellie er så troværdigt, smukt og stærkt, at man næsten ikke kan lade være med at ønske, at man var bare en smule transkønnet

Portrættet af androgyne Sebastian, der måske er ved at blive kvinden Ellie er så troværdigt, smukt og stærkt, at man næsten ikke kan lade være med at ønske, at man var bare en smule transkønnet

Reelpictures

18. september 2014

Da Nicolas Winding Refns første Pusher-film kom ud i 1996, ville vi allesammen være Kim Bodnia og Mads Mikkelsen i en bil på en parkeringsplads. Vi havde hemmelighedsfulde, sammenkrøllede papirsposer i hættetrøjelommerne og paranoidt flakkende blikke, og vi sad en aften på en trappe foran en privatfest i Midtjylland med to knallertdrenge og konkurrerede om, hvem der kunne flest Pusher-citater udenad. Senere på aftenen fandt de to ud af, at jeg ikke var heteroseksuel, og jeg fik mit livs største røvfuld. De var alligevel bedst til at leve sig ind i rollerne som Frank og Tonny.

De bedste karakterer på film er dem, vi gerne vil være som. Uanset hvor sølle og usympatiske de er. Uanset hvor lidt de minder om os selv. De er så troværdige og stærke, at vi ikke kan lade være med at føle slægtskab med dem og efterligne dem. Vi fascineres og drages af dem, og uanset hvor meget skidt de skal trækkes igennem, vil vi være som dem. De er rockstjernestof. Hovedpersonen i Something Must Break er sådan en.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Hald
  • Simone Bærentzen
Michael Hald og Simone Bærentzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Hankønnet er en detalje om du vil, som handler om sikre en større gen-diversitet. Vi er jo alle af hunkøn i fostertilstandens første fase. Mutation eller ej: halvdelen af en årgang bliver piger og den anden drenge. Eller sådan cirka, for naturen er klog nok til ikke at arbejde med absolutter og der mål for udviklingens (evolutionens) skyld nødvendigvis være plads til eksperimenter, selv om de nogle gange kan være lige provokerende nok - set gennem de obligatoriske kulturelle briller. Naturen, det billige skidt, bærer ikke briller, men eksperimenterer lystigt derudaf og det er der selvfølgelig nogen der skal lægge krop til. Men sådan er der jo så meget. Rigtig meget.