Læsetid: 4 min.

Forrygende svensk københavnerroman

Ulf Peter Hallbergs ‘Det store tivoli’ er en vidtspunden skildring af, hvordan store kunstnerpersonligheder iscenesætter sig over for hinanden med den lidenskabsbesatte Strindberg i centrum i hans københavnerår
Ulf Peter Hallbergs ‘Det store tivoli’ er en vidtspunden skildring af, hvordan store kunstnerpersonligheder iscenesætter sig over for hinanden med den lidenskabsbesatte Strindberg i centrum i hans københavnerår

Sofie Holm Larsen/iBureauet

10. oktober 2014

Ulf Peter Hallberg er en forfatter, der sætter litterære genrer i spil mod og med hinanden i bøger, der kræver et vist intellektuelt medarbejde af læseren, al den stund han udnytter det europæiske dannelsesprogram som ingrediens og aktør i essayistiske romaner. Virkelighed og kunst, dokument og fantasi, biografi og filosofi er dansepartnere i labyrintiske koreografier, betroelser om skabende arbejde, bl.a. om at realisere den bog, man læser, som tilfældet netop er i den nu oversatte roman fra 2012. På svensk er titlen Strindbergs skugga i Nordens Paris, på dansk i en i øvrigt fortræffelig oversættelse af Anne Marie Têtevide Det store Tivoli.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu