Læsetid: 3 min.

Blæret blodrus over økobacon

Teatergruppen Von Baden serverer økologiske drømme om svineproduktion med grotesk veloplagthed i Kaspar Colling Nielsens stærke undergangsstykke ’Umælende kræ’ på Svalegangen i Aarhus
Når Anders Brink Madsen først slipper aggressionerne løs på sin økogris, så sprøjter det med blod og smadrede idealer i Von Badens stærke forestilling Umælende Kræ.

Morten Fauerby

19. november 2014

Var det noget med et stykke svin?’ Sådan spørger to smilende mænd, mens de rækker flæskesvær frem mod os, da vi træder ind i teatersalen.

Men smilene stivner. For i Umælende kræ er der både grisedyr og menneskesvin på spil. Dette vellykkede stykke af Kasper Colling Nielsen er nemlig ikke blot en skræksatire over danskernes forlorne omgang med økologisk bacon. Det er i lige så høj grad et rammende portræt af vores indestængte dyriskhed – og en skildring af den stress, der lurer, når krisen kradser. Uanset hvor romantisk det ellers skulle være med økologi og grøftekanter.

Stresshormoner

Konkret foregår stykket hos en familie, som flytter fra byen ud på landet for at overtage slægtsgården – og som lægger driften om fra traditionelt landbrug til økologisk anti-stress-have …

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu