Læsetid: 3 min.

Døden gennemtrænger hver en fiber

Det er et kontroversielt emne, der driver Bille Augusts nye film, nemlig retten til at bestemme over sin egen død. Sobert og nuanceret diskuteres det, så den dybe sorg og den aktive dødshjælps berettigelse langsomt skyller tilskueren i møde
13. november 2014

Esther har et eneste og tilsyneladende rimeligt ønske. Men det er et ulovligt ønske. Hun vil have en værdig død på et tidspunkt, hvor hun stadig er ved sine fulde fem.

Hun lider af den dødelige sygdom ALS og har besluttet at sige verden ret farvel, inden sygdommen vinder over hendes sanser og hendes hjernefunktioner. Og det er hendes ægtemand, lægen Poul, som skal give hende den dræbende dosis. Det er et kontroversielt emne, der er under behandling i Bille Augusts nye, fine film Stille Hjerte, men det diskuteres sobert og nuanceret.

Parrets to døtre, den ældstes ægtemand og søn samt den yngstes kæreste ankommer til familielandstedet for at tage afsked. Det bliver de betydningsfulde blikke, opsparede konflikter og fasttømrede rollers weekend.

Omsorgsbomben, den ældste datter Heidi (skarpt tegnet af Paprika Steen), flakser i en understimuleret vals omkring sin mor, besat af at bakke op om og glatte ud for hende. Den yngste datter, Sanne (fint afmægtigt gestaltet af Danica Curcic) zombier rundt i en selvoptaget desperation over at skulle miste mama.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu