Læsetid: 4 min.

Den rastløse Dinesen

Tom Buk-Swienty driver i anden del om kaptajn Wilhelm Dinesen fortsat stålsat historien frem mod sin tragiske afslutning i den mesterlige beretning
14. november 2014

Bind to af Tom Buk-Swientys fortælling om kaptajn Dinesen har været ventet med utålmodighed af mange, inklusive denne anmelder.

Vi forlod Dinesen efter hans rystende oplevelser under den fransk-tyske krig 1870-71 og den blodige nedkæmpelse af den efterfølgende ’pariserkommune’, oprøret mod det franske kejserdømme.

Dinesen lever sit liv i hug, efter indskydelser. Til tider manisk, til tider depressivt. Efter hjemkomsten fra Paris i 1871 lider han tydeligvis af posttraumatisk stress, faktisk kan han kun holde ud at være alene, og snart finder vi ham dybt inde i det nordlige Wisconsins dengang nærmest ubeboede skovområder, hvor han formentlig har det bedre, end han nogensinde får det igen. Alligevel må han hjem, pligterne kalder, og han må opgive drømmen.

Dinesen falder ikke til ro. Aristokratsønnen, som færdes i de bedste kredse og har penge nok, farer land og rige rundt, til både jagter, selskaber og jagtselskaber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu