Læsetid: 5 min.

Det er uhyggeligt

Kæmpemaddiker og barnemord er på vej tilbage i tegneserien, der folder sig ud i krimi, skræk, science fiction og fantasy. Blandt de danske udgivelser er formfuldendte debuter og effektjageri
Illustration: Fra ’Fordærvet’ af Lars Kramhøft og Tom Kristensen

Illustration: Fra ’Fordærvet’ af Lars Kramhøft og Tom Kristensen

7. november 2014

De er lidt ligeglade med, om det er kunst. De vil bare fortælle om tusindøjede rædsler, rumskibsarmadaer i kamp, mord i regnstænkede baggyder og forhekset trolddom. Men de vil gøre det på deres egen, skæve måde.

En ny generation af tegneserie-skabere er kommet til. En generation, der er vokset op i det frirum, som skaberne af det, vi har lært at kende som graphic novels, har tilkæmpet sig i løbet af de seneste 10-15 år ved at trække tegneserien væk fra det fantastiske, det overnaturlige, og ind i det mere virkelighedsnære.

Disse nytilkomne er ikke på samme måde drevet af et ønske om at gøre op med tegneseriens historie, men snarere interesseret i, hvorledes de kan udnytte de traditionelle genrer – krimi, skræk, science fiction, romance, fantasy, osv. – til at udtrykke noget, der nok er underholdende, men samtidig mere personligt, end det var normen, dengang tegneserier var tiltænkt et fortrinsvist ungt massepublikum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu