Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Pissemyren går igen

Instruktør Ask Hasselbalch vender tilbage med ’Antboy: Den Røde Furies hævn’, den anden film om superhelten Antboy og den ganske almindelige dreng indeni
Kultur
18. december 2014

Det er ikke sport nemt både at være superhelt og skoledreng, der er ved at få smag for piger, især én bestemt. Men det er virkeligheden for Pelle (Oscar Dietz), der i Ask Hasselbalchs Antboy (2013) – baseret på bøger af Kenneth Bøgh Andersen – blev bidt af en genmodificeret myre og blev til superhelten Antboy.

Nu er både Pelle og Antboy tilbage i Ask Hasselbalchs Antboy: Den Røde Furies hævn, hvori nu 13-årige Pelle må kæmpe med en ny dreng i skolen om søde Idas (Amalie Kruse Jensen) gunst, alt imens Antboy bekæmper to af superskurken Loppens disciple, Terrortvillingerne, og en ny, mystisk skurk, Den Røde Furie (Astrid Juncher-Benzon), der har set sig sur på Antboy/Pelle, fordi han ikke overholdt et løfte til hende.

Problemet er, at det er svært at gøre kur til Ida, når verden hele tiden skal reddes af Antboy, og at Den Røde Furie kan gøre sig usynlig, hvorfor hun er umulig at fange. Heldigvis får Pelle hjælp af sit tegneserie- og superheltekyndige sidekick, Wilhelm (Samuel Ting Graf).

Større ambitioner

Der er skruet op for ambitionerne i Antboy: Den Røde Furies Hævn, og der er både flere skurke at klare og større forhindringer, også rent bogstaveligt, som Pelle og hans stærke alter ego skal forcere. Det klæder det danske forstadsunivers, at der således er kommet lidt flere farver på paletten, og at Antboy ligesom sin amerikanske kollega, Spider-Man, må lære, at der med store kræfter følger et stort ansvar.

Når det er sagt, kan Antboy: Den Røde Furies Hævn ikke helt leve op til sine egne ambitioner. Den er simpelthen ikke spændende nok, og timingen i action- og spændingssekvenserne er ikke så god, som den burde være – ja, indimellem går det simpelthen for langsomt.

Den første film kunne i nogen udstrækning leve højt på det forfriskende og charmerende i en dansk superhelt på 12 år. Den fordel har den nye film ikke, og selv om klejne Oscar Dietz gør en god figur som Pelle/Antboy, og især Astrid Juncher-Benzon er strålende som den forsmåede Maria alias Den Røde Furie, mangler man en figur af Loppens format og nogle effekter og situationer, hvor det hele bliver lidt mere kulørt og farligt. Loppen (Nicolas Bro) er spærret inde på et sindssygehospital og er kun med i et par scener, hvor han blandt andet hvisler »pissemyre«, så det løber én koldt ned ad ryggen.

Jo vist er Antboys univers hverdagsligt og velkendt, men der er plads til lidt mere fantasi og lidt større armbevægelser, inden man behøver frygte, at historien mister jordforbindelsen.

’Antboy: Den Røde Furies Hævn’ Instruktion: Ask Hasselbalch. Manuskript: Anders Ølholm. Dansk (Biografer landet over fra den 25. december)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her