Læsetid: 4 min.

Ståluld, jernsne og haglvejr

Med trawlet helt nede i den danske musiks undergrund kan man finde frem til kompromisløst krasse former og farver
15. december 2014

Lad os slå et smut ned i den danske undergrund, hva’? Vi befinder os trods alt i en tid og en økonomi, hvor musik kan realiseres uden om fortidens kanaler og gatekeepere. Uden at skulle leje et studie, endsige hyre en tekniker til at få skidtet til at hænge sammen. Vi lever med andre ord i en velsignet gør-det-selv-tid. Dét, der før strandede på 4 spors-demo-stadiet, realiseres nu i mere eller mindre færdig form i laptops landet over. Og det bliver udgivet.

Det har sine fordele og sine ulemper. Fordele: At unikke stemmer, der af den ene eller anden grund ikke magtede at tage kampen op mod tidligere tiders systemiske træghed eller praktiske modstande, nu kommer til orde. At kompromisløse kunstnere ikke får høvlet knasterne af inden offentliggørelse. Ulemper: At vi drukner i musikudgivelser, og at selvkritikken og kvalitetsfiltrene ikke altid fungerer tilfredsstillende. Lad os se på nogle resultater af fordelene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu