Læsetid: 3 min.

Tilbage til evigheden

Bent Sørensens musik opløser og skaber sammenhæng
13. december 2014

Der er altid én eller anden koncert, der er julegaven i december måned. Man skal bare lede længe nok mellem messiasserne og juleoratorierne og alt det andet, og så er der altid ét eller andet sted, hvor livet går videre på trods af jul, og hvor græsset stadig er grønt, og mørket bliver lyst op af andet end pynt.

I år var det årets sidste koncert i Diamanten. Her uropførtes sidste del af Bent Sørensens trilogi Papillons for klaver og forskellig besætning ved en på mange måder kalejdoskopisk koncert. Første del, Pantomime, er for klaver og ensemble, anden del, Mignon, for klaver og kammerorkester og sidste del, Rosenbad, for klaver og strygekvartet. I nye perspektiver får samme klaverstemme lov at flagre gennem forskellige landskaber i syv satser, der også skifter pladser.

I selve koncertprogrammet var Bent Sørensens to nocturner for klaver, Mondnacht og Mignon, også selv sat i kalejdoskopisk perspektiv omkranset af Bachs fugaer, hørt gennem Mozarts udskrivning for strygere som endnu et udvidende lag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu