Læsetid: 5 min.

Elektriske modstande fra en svunden tid

Steppeulvens dansksprogede rockklassiker ’Hip’ har fået sig en velfortjent, gennemarbejdet genudgivelse, der udbygger kendskabet til deres beskedne aktiviteter. Et band med syre i en totaktsmotor boret af en enhjørning i fri flugt gennem farveladen
Steppeulvene eksisterede kun i ni måneder, men legenden lever næsten 50 år efter. Her en af deres koncerter anno 1967. Fra venstre er det Stig Møller, Preben Devantier, Eik Skaløe og Søren Seirup.

Steppeulvene eksisterede kun i ni måneder, men legenden lever næsten 50 år efter. Her en af deres koncerter anno 1967. Fra venstre er det Stig Møller, Preben Devantier, Eik Skaløe og Søren Seirup.

Jørgen Jessen

17. januar 2015

Dansk rocks såkaldte Jellingesten gik ikke som varmt brød, da den blev rejst den 1. juni 1967.

»Vores sprøde sand i vores røde spand skal strøs på gulvet til ære for de gamle ølkuske,« sang den netop 24-årige hippie Eik Skaløe i front for københavnerkvartetten. En dansksproget selvtænkende enhed stak sine snabeltyrkerslæbere ind i pigtrådsmusikkens manege, og sprængte rammerne for hvad dansk musik kunne være. Men Steppeulvenes debutalbum Hip udkom i kun 700 eksemplarer, og det tog omkring to år at få det beskedne oplag solgt.

Skaløe stod ved mikrofonen og var tekstforfatter, Stig Møller som var guitarist og – med én undtagelse – sangskriver. Søren Seirup betjente bas og mundharmonika – og skrev én sang – og Preben Devantier slor på trommer. Den solide rytmesektion kom endda fra den gamle mere rhythm and blues-inspirerede rock. Seirup var med til at grundlægge The Beefeaters, og Devantier havde spillet med Peter Belli – indtil hele bandet inklusiv Belli fik en dom for at ryge hash. »En biskop brænder bål i byens gader/Af flere vognlæs Peter Belli-plader,« sang Skaløe siden på Hip.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Johansen

Steppeulvenes Dylan-epigoneri er jo tåkrummende, især Skaløes sang. Men det er vel typisk dansk ikke at kunne se forskel på original og kopi.