Læsetid: 3 min.

At finde regnbuen i et olieudslip

Det er en løjerlig frugtordning, komponist og multiinstrumentalist Anders Lauge Meldgaard tilbyder. Under navnet Frisk Frugt udfolder han sin musikalske vision som en smitsom legesyge
10. januar 2015

Det er ikke så tit, man bliver budt velkommen af et legetøjsklaver, en skralde og en enfoldig melodikamelodi. Multiinstrumentalisten og komponisten Anders Meldgaards seneste opus under navnet Frisk Frugt lyder da heller ikke tilnærmelsesvist som noget andet i det hjemlige musikudbud lige nu.

Det vil man også føle sig forvisset om, hvis man i livesammenhæng – for eksempel til den københavnske jazzfestival – har bevidnet hans særegne musikalske vision, der blandt andet inkluderer et hjemmebygget blokfløjteorgel, som mest ligner noget taget ud af dværgenes lystige dansescene i Disneys Snehvide.

Den Europæiske Spejlbue, som Frisk Frugts nye plade hedder, står alle sanser åbne på vid gab. Der er skønne vokalharmonier, polyrytmik og et kuriøst persongalleri af indbyrdes samtalende instrumenter, som driller hinanden i kåd strengeleg. Meldgaards både ambitiøse og selvfølgelige kompositioner breder sig over flere satser, hvor en tekstlinje a la dem, man piller ud af en kinesisk lykkekage, væver sig ind og ud af afvekslende kalejdoskopiske musikcollager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu