Læsetid: 4 min.

Operaen er ej blot til pynt

Operaen med sin jet set udstråling fejrer sin 10 års fødselsdag med folkeligt kalas og belærende, lystig komedie. Jubilæumsforestilling ’Tryllefløjten’ på Operaen er næsten som en Jeppe, der vågner i kongens seng. En folkelig forestilling med folkelig humor og et meget almenmenneskeligt omdrejningspunkt
31. januar 2015

Mozarts Tryllefløjten var en bestillingsopgave fra teaterdirektør og dramatiker Emanuel Schikaneder – han ville have et syngestykke til sit lille folkelige teater. Netop derfor er det sjovt, at Operaen, der som sådan er tænkt som et hus, som kan rumme alt det, den gamle scene ikke kunne, fejrer sit 10-årsjubilæum med et sådant ’beskedent’ værk. Til gengæld får forestillingen vist, at den gamle ånd er fulgt med, og at nationalscenen ikke er gået under i visionære storhedstanker efterfulgt af udmagrende spareplaner, men at en stærk lyst – og ej blot til lyst – har overlevet det hele.

Iscenesætter Marco Arturo Marelli har lavet en fantastisk scenografi ud af simple, tematisk dekorerede vægge, der kan samles til en rundet bagvæg, men som for det meste blandes til skiftende scener, hvor væggene i stedet danner mure i gader og stræder eller bliver til tempelmure og kamre. Alene denne scenografis enkle storhed retfærdiggør produktionen som en æstetisk succes båret af Operaens imponerende muligheder uden at være et udstyrsstykke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu