Læsetid: 2 min.

I skyggen af det armenske folkemord

Halfdan Piskets debutværk ’Desertør’ er en af de mest ambitiøse og dragende danske tegneserier i årevis
30. januar 2015

Desertør er fortællingen om en knækket mand, fanget i skyggen af det armenske folkemord og sin egen ungdoms vægelsind. Han er forfatteren Halfdan Piskets far, født i 1953 og opvokset i grænselandet mellem Armenien og Tyrkiet.

Som titlen antyder deserterede han som ung værnepligtig fra den tyrkiske hær, og rammefortællingen er fra militærfængslet, hvor han underlægges tortur. Men det er først og fremmest historien før hans skæbnesvangre flugt, der behandles i dette album, det første bind i en planlagt trilogi.

Tegneserien er blevet til på basis af samtaler mellem far og søn og er præget af en fragmentarisk, til tider næsten drømmende karakter – som var det en fortætning af en større, delvis fortrængt erindring.

Den akademiuddannede Pisket iscenesætter historien på sider tæt pakket med små billedrammer, digitalt tegnet i stærk sort-hvid kontrast og med ekspressiv linjeføring. Langt størstedelen af teksten er anbragt i kasser, faderens voiceover, mens kun særligt prægnante samtaler gengives i talebobler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu