Læsetid: 3 min.

Efter syndfloden

Craig Thompsons graphic novel ’Habibi’ er på én gang orientalistisk skrøne, teologisk eksegese, romantisk melodrama, slet skjult sexploitation, klimakampskrift og kunstnerisk manifest på egne og tegneserieformens vegne
3. januar 2015

Habibi er et værk af den art, hvor den talentfulde, viderekomne kunstner sætter alt på ét bræt. Det er imponerende, i passager smukt, i andre foruroligende, men desværre også dissonant, svulstigt og farligt tæt på kitsch.

Amerikanske Craig Thompson gjorde sig i 2003 bemærket med den tommetykke selvbiografiske Blankets (på dansk En dyne af sne, 2008), om den unge tegners første kærlighed og spæde frigørelse fra sin midtvestlige barndoms fundamentalistisk kristne miljø. Den endnu tykkere Habibi – der udkom på originalsproget i 2011 og nu foreligger mundret oversat til dansk – overfører disse temaer til fiktionens bredere lærred.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu