Læsetid: 5 min.

Voksenliv med sarkastisk schwung

Stine Pilgaard erstatter den småforkælede, ungdommelige hjertesorg fra sin perlende debutroman, ’Min mor siger’, med en lidt ældre, brydsom hverdagslykke i efterfølgeren ’Lejlighedssange’ og holder virtuost charmen oppe hele vejen
Jegfortælleren i Stine Pilgaards nye roman skriver lejlighedssange til sine naboer, som skaber sammenhæng og mening i både deres liv og for en stund i hendes eget.

Jakob Dall

20. februar 2015

Om det var scenen, hvor fortælleren blamerer sig til personalefesten på det ugeblad, hvor hun arbejder – ved at danse tæt med den clairvoyante brevkasseredaktør fra ’John ser alt’ – der gjorde udslaget, eller om det var den ømme scene, hvor hun og kæresten betuttede flytter ind i voksenlivet i egen andelslejlighed i en århusiansk forening, hvor man kommer hinanden en hel del ved, ved jeg ikke. Men jeg ved, at jeg ret hurtigt måtte overgive mig til Stine Pilgaards anden roman Lejlighedssange, og det i en grad så jeg, forstenede eksilårhusianer, på det nærmeste fik lyst til at flytte hjem til Århus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu