Læsetid: 4 min.

Identitetskrise på sæteren

En gendigtning af ’De Tre Bukke Bruse’ er blevet en nyklassiker i Norge, og nu kommer dens efterfølger på dansk. Hvori det viser sig, at selv gedebukke kommer i puberteten og havner i eksistentielle problemer, når alt ikke er som det plejer. Og eventyrets faste elementer bliver til tvangshandlinger
Illustrationer Gry Moursund/’De Tre Bukke Bruse vender tilbage’
20. marts 2015

Det er de færreste, der gider at tage det samme sted hen på sommerferie år efter år. Det samme sommerhus, den samme campingplads, det samme hotel – eller den samme sæter. Gedebukke er også blevet forvænte. De stiller større krav til deres fritid som alle andre. Derfor sendte forfatter Bjørn F. Rørvik og illustrator Gry Moursund dem for et par år siden en tur i badeland i stedet for at lade dem triptrappe henover troldens bro. Bogen De Tre Bukke Bruse i badeland blev voldsomt populær. Alene i Norge er den solgt i over 100.000 eksemplarer. Og nu er dens efterfølger kommet. De Tre Bukke Bruse vender tilbage – og denne gang vender de faktisk tilbage til sæteren for at æde sig tykke og fede. I vafler. Men selvom de tripper og trapper på broen, så kommer der ingen trold og tager dem. Nu er det ham, der er væk. Og ligesom trolden kom for at lede efter De Tre Bukke Bruse i badelandet, så begiver gedebukkene sig ud for at finde trolden i De Tre Bukke Bruse vender tilbage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu