Læsetid: 3 min.

Det er stærkt, smerteligt – og går i tomgang

Ida Munch Christensen debuterer med romanen ’Nielsine’, der fungerer og mislykkes på én og samme tid
27. marts 2015

Forsiden af Ina Munch Christensens kæntrede debutroman Nielsine er sjældent fin, to topløse kvinder står ligesom trodsigt og gi’r sig ud ad et lejlighedsvindue. Stilen minder på en ubestemt måde om halvfjerdserne, de er ikke klassisk smukke, de to, men de er stærke, de finder sig ikke i noget. De minder slet ikke om den Nielsine, der fylder siderne i romanen, men måske om den måde, hun drømmer om at være på, den måde, hun har det på, når hun en sjælden gang har det godt.

Nielsine, altdominerende hovedperson og nogle gange jegfortæller i Munch Christensens bog, er vel et sted i tyverne, lever i København, bor her og der og især hos vennerne. Hun er hverken lesbisk eller biseksuel – »jeg er til unisex androgyni pan«, siger hun selv – men når det kommer til stykket ikke specielt glad for sex. Hun er især ramt af social angst og selvhad, medicineret, i terapi, på kanten af et sammenbrud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu