Læsetid: 3 min.

Rejekælling med ravkæde

Hvis du kun skal spejle dig i én kværulantisk præmiesnob i år, så lad det være Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, vært og seniorkorrespondent på Radio24syvs satiriske nyhedsudsendelse, ’Den korte radioavis’
Værten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm sætter ofte den lidt mere besindige redaktør, Rasmus Bruun, på plads som en sandhedsfornægtende fjende af ytringsfriheden i satireprogrammet Den korte radioavis.

Klaus Vedfeldt

17. april 2015

Det er lykkedes Rasmus Bruun, Frederik Cilius og Zissel Astrid Kjertum-Mohr at lave en utrolig præcis parodi på nyhedsbranchen og dens tåbeligheder, ikke mindst dens forelskelse i fart, enkelhed og skarpe, skarpe vinkler.

Under mottoet ’klar, parat, skarp’ producerer snapseglad journalistveteran og yngre, forsagt redaktør Den korte radioavis, der hvert 15. minut omsætter dagens nyhedstelegrammer og facebookopdateringer til korte, letforståelige nyheder. Det skal være så breaking som muligt, og der er ikke skyggen af proportionssans. Nyhedsopremsningerne er et sammensurium af minimale fødevareskandaler, nyt om kendte danskere, der går ind i politik, langtrukne vejrudsigter, endeløs vox pop-rablen om hvad som helst fra den almindelige dansker, henkastede rapporter om »endnu en sort mand skudt i USA« og fiktive stramninger af dagens mediehistorier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer