Læsetid: 7 min.

Farlig flirt med en jihadist

En fransk journalist går undercover på de sociale medier for at komme i kontakt med Islamisk Stat. Få uger senere er hun forlovet med en af Al-Baghdadis mest betroede mænd og på vej til kalifatet. I en ny bog fortæller hun om den fascinerede flirt med en af verdens mest eftersøgte mænd – og dens fatale konsekvenser
Franske Rachid er blevet en brutal del af Islamisk Stat, faktisk nr. to i hierarkiet i Syrien. Da han finder ud af den franske netflirt ikke er en rettroende muslimsk brud, bliver han rasende. Foto fra bogen
28. maj 2015

Til mine brødre overalt på jorden. Dette er en fatwa vendt mod denne urene person. Hvis I ser hende et sted på kloden. Så respektér islamisk lov. Voldtag hende, sten hende, slå hende ihjel! Inshallah.«

Sådan lyder et uddrag af den fatwa, som Islamisk Stat har udstedt over en ung fransk journalist, som sidste år forsøgte at afsløre, hvordan de fanatiske jihadister i Syrien og Irak lokker unge europæiske kvinder til kalifatet med løfter om ægteskab og idel lykke i deres islamiske paradis.

I flere uger kurtiserede hun en af Islamisk Stats absolutte topfolk, den 38-årige franskfødte jihadist Abu Bilel, der var på jagt efter en ny kone på nettet. Med fatale konsekvenser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Eriksen
  • Jens Thaarup Nyberg
Anne Eriksen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikkel Madsen

"Jeg tror ikke at en næst kommanderende i en hær har tid til at flirte, og gifte sig."

Hvorfor ikke?!

Bill Clinton og stort set enhver fransk præsident har da haft tid til både at flirte og at gifte sig:-)

Britt Kristensen og Robert Ørsted-Jensen anbefalede denne kommentar
Hans K Hansen

Jo det virker som en røverhistorie. Man flirter ikke med antidemokrater, med mindre man har et spion-kompleks eller knald i låget.

Har politikerne knald i låget siden de ikke forlængst frasorterede islamisterne blandt muslimerne i henhold til indvandringspolitik? Helt ærligt ...

Men det er da en spændende fortælling. Er den virkelig sand eller er det en and?

Felix Austin

Tja, historien har jo det formål at blive fortalt til så mange som muligt.
det sælger bøger.
Så trukket noget fra er der jo næppe.

Anne Eriksen

Ja, det behøver ikke at være en røverhistorie - selvom bogen virker let.
Magtmennesker er tit meget naive, de drømmer ikke om at nogen tør andet.
God aften - de herrer!

Felix Austin

Anne Eriksen

Selvfølgelig kan historien være sand.....også, men ikke nødvendigvis ............og ikke i alle detaljer

Robert Ørsted-Jensen

Det synes snarere som om at benægterne her har bare det problem at de ikke sådan lige kan finde ud af at gi "vesten" skylden her. Derfor kan det ikke - eller må helst ikke - være en sand historie - :)

Robert Ørsted-Jensen

Det her med "Vestens" og "USAs skyld altsammen" er efterhånden blevet til en sygelig tilstand der underminerer al sund kritisk tænkning hos mange i andre sammenhæng progressivt tænkende og godhjertede individer.

Det er lidt som med ideen om "the noble savage" som også tenderer mod at blive genoplivet, uanset at den altid var nonsens.

Vi er alle bare mennesker af forskellig kultur, mængden af slyngler, godhjertede idioter og gode mennesker er sådan nogenlunde den samme i alle kulturer, og i visse perioder ser vi ideologisk dominans til en eller anden vanvittig totalitær tankegang.

Lige fortiden hedder denne islamisme og eksisterer i forskellige udgaver, og den er ikke opfundet af andet end det pres som vores levevis og den tiltagende globalisering udgør på klassisk mulimsk kultur.

Dette er da påvirket af andre ting end bare det. Men det har fundamentalt ikke udløst af eller har ret meget at gøre med hverken "kolonialismen", "vesten" eller "USAs" oftest ubegavede politik og interventioner. men det har alt at gøre med at behovet for en reformation inden for islam er tiltagende og bliver styrket af et stort mindretal af muslimske indvandrere i Europa, som hver eneste dag bliver provokeret af det de opfatter som den kristne kulturs forfald og degeneration i retning af gudsfornægtende ateisme, liderlighed og homoseksualitet etc etc. Babylonsd forfald som kun Allah har det rigtige svar på.

Felix Austin

Robert Ørsted-Jensen

Nu er du helt ude i en dobbelt stråmand for at få lejlighed til at harcelere, så nu begynder det da at blive besværlig for dig at hitte rede i modstanderne.
Altså når ingen giver USA skylden for en fransk skribents ret letbenede forsøg på at mangfoldiggørelse af den spændende fortælling om de grumme, dumme og grusomme muslimer, så skyldes det ikke at ingen har tænkt på at skylde skylden på USA, for det påstår du jo altid at de gør, så det må forholde sig sådan.
Den eneste tænkelige grund dig så kan foranledige nogle rablerier er, at de du ikke er enige med ikke kan finde ud af at give skylden for en eller anden medieluders skriverier på USA.

Det giver dig så anledning til at rette angreb på en af dig tænkt modstander, der er for dum til at udtænke det plot du angriber.

Formodentlig vil du sejre i den debat du fører med dig selv.

Anne Eriksen

Felix Austin - den der "medieluder" kan du godt borttage, medmindre jeg skal til at finde på en tilsvarende mandlig!
Politikken må I selv om...

Felix Austin

Anne Eriksen

Jeg ved ikke hvad den rette betegnelse er i han-køn, kun at de findes i stort tal.

Kvinder har, som du ved, ikke patent på at prostituere sig.

Anne Eriksen

Felix Austin - godt ord igen - egentlig var det også lidt humoristisk ment - men sproget er jo så broget!
Hvis vi går ud fra, at historien er sand - så har hun da været modig også.

Jens Thaarup Nyberg

Det heder medieluder, uanset køn.
--
Ja, hun er den modig journalist - hatten af.

Det der får mig til at tro på historien:
"Få dage efter hendes hjemkomst begynder der imidlertid at ske mærkelige ting: En fransk bekendt af Bilel ringer til hende, men bliver pludselig arresteret sammen med hele sin familie, og fra Syrien melder nyhedsbureauerne, at Abu Bilel er blevet dræbt under mystiske omstændigheder."

Men det er selvfølgelig ingen garanti for, at hun ikke bare har digtet på disse kendsgerninger.

Anne Eriksen

Tak, det vidste jeg vist alligevel - så må jeg vel undskylde...
Historien er lige fantastisk nok til at være sand - så jeg tror på det. Om så selve beskrivelsen er pyntet lidt, det kan de færreste nok undgå.