Læsetid: 4 min.

Fortællinger fra Flødeskumsfronten

Flere tegnere af den yngre generation humaniserer med distance til besættelsesmagten, værnemagerne og ikke mindst de kvinder, der indledte forhold til tyske soldater
Flere tegnere af den yngre generation humaniserer med distance til besættelsesmagten, værnemagerne og ikke mindst de kvinder, der indledte forhold til tyske soldater
9. maj 2015

Også på tegneseriefronten fejres 70-året for Danmarks befrielse. Det sker med en opportunistisk, men glimtvis spændende, revl-og-krat antologi og et stærkt idiosynkratisk pulp-portræt af den danske modstandsbevægelse.

Temaet i samleudgivelsen Knivsæg er hverdagsfortællinger fra besættelsen i tegneserieform. Hele 48 danske eller til Danmark knyttede tegneseriemagere står bag de 45 bidrag. Resultatet er mildest talt ujævnt, og helheden er tæt på at drukne i mere eller mindre ufordøjede udgaver af ’min morfars historie’, men der er heldigvis lyspunkter.

Blandt de mere veloplagte finder vi Niels Rolands hyldest til krigstidens satiriske bladtegnere, stilrent udført med klar linje og retroånd. Roland antyder en passant den store betydning, Storm P’s Dagbogsblade fra besættelsen havde for folk, og sender således, hvad der forekommer at være en besk lille hilsen til den del af pressen, der for nogle år siden sensationalistisk skrev om tegnerens forbindelse til en nazivenlig forening, uden vurdering af hans arbejde i perioden, endsige forsøg på at gå videre med en sag, der siden har vist sig mere kompliceret end som så.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu