Læsetid: 2 min.

Et mesterligt portræt af en sidste rasende slingrevals

En sygeplejerske ledsager en invalid patient til Schweiz – til assisteret selvmord. Lige ud ad landevejen, javist, men den danske film ’I dine hænder’ destabiliserer alligevel fornemt vores forventninger
22. maj 2015

Et værelse med udsigt. Det er lige, hvad Niels har brug for efter at have skåret sine pulsårer over. »Tak for det,« siger han med syreætsende sarkasme til sygeplejersken Maria, der fandt ham i færd med at forbløde og forhindrede ham i at slippe for livet. Det er vel nok en dejlig udsigt.

Men slippe for livet, dét vil Niels. Han er lam fra halsen og nedefter og er færdig med at leve. Maria befinder sig også i et nulpunkt. Alene i sin store lejlighed med en kat, hun ikke kan lide, med smerten under den varme vandhane som dagens højdepunkt. Til sidst indvilliger hun i at ledsage Niels til Schweiz, det eneste land, der tillader assisteret selvmord. Og så bliver kammerspillet til en roadmovie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu