Læsetid: 5 min.

Sammenbruddets søde musik

En række danskere får vredet ny mening ud af gamle formater. En moderne cabaretgruppe skaber dunkel lyrik om menneskehedens dårskab. En avantgardefolkmusiker giver os oaser at meditere, men også lytte i. Og en duo lader modernitetens trængsel og alarm styrtbløde ind i deres altmodische viser
8. maj 2015

Lyden af kollaps behøver ikke at være høj og brutal. Det kan også være sagtmodige implosioner, der suger de gængse forestillinger til sig og i et vakuum skaber noget nyt.

Det sker i nogle af nedenstående musikeres fortolkninger af genrer, om hvilke man ellers gik og troede, at al mening var vredet ud af dem. Fra deres tyste nytænkninger strømmer sammenbruddets nye musik ganske tyst.

Kollapset behøver heller ikke være grimt og anstødeligt, som vi skal erfare senere i denne anmeldelse. Men først skal vi erfare, hvordan sammenbruddet af mening i vores civilisation kan være netop grimt og anstødeligt – når det bliver sunget og spillet frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu