Læsetid: 4 min.

Man Ray og talgåderne

Den amerikanske dadaist og surrealist Man Ray er aktuel på Glyptoteket, der med afsæt i hans serie ’Shakespearean Equations’ har lavet en spændende udstilling om forbindelsen mellem videnskab og kunst
Man Ray forstod ikke de komplicerede ligninger bag hans tredimensionelle matematiske modeller, men han opfattede æstetikken i dem. Værk: ’As You Like It’ (1948)
12. juni 2015

Når informationer bliver oversat fra tal til billeder, fremstår de tit med en ny form for intuitiv appel og aflæselighed. I en tid hvor datavisualiseringer dagligt giver os nye og fantastiske billeder af alt fra epidemiers spredninger over vejrfænomeners udvikling til venskabsrelationer på Facebook, kommer det ikke som nogen overraskelse, at diagrammet er et stærkt redskab til at give os indsigt og overblik. Men diagrammer har en lang historie og har længe inden computerens opfindelse været et redskab til at anskueliggøre kompleks viden på nye måder.

Det er sådanne visualiseringsteknikker fra før computeren, der udgør grundlaget for Glyptotekets udstilling med den amerikanske kunstner Man Ray (1890-1976).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu