Læsetid: 4 min.

Gådefuld klarhed

Tre nye tegneserier udgivet på forlaget Damgaard præsenterer en tegnet og skrevet verden, der fuldstændig overbevisende lever på papiret efter sin egen dragende logik. En sjældenhed i tegneserier, men også noget af det, der ofte kendetegner de bedste
John Porcellino har nedbarberet sit udtryk til en ren streg, der perfekt fanger de fintfølende skildringer af liv og sansning. Fra ’Under stjernerne’

John Porcellino har nedbarberet sit udtryk til en ren streg, der perfekt fanger de fintfølende skildringer af liv og sansning. Fra ’Under stjernerne’

7. juli 2015

Fordi tegneseriebranchen er så relativt lille i forhold til den generelle forlagsbranche, og fordi der er så få penge i omløb, betyder enkelte små, passionerede forlæggere desto mere for den kunstneriske velstand. I Danmark har vi flere af slagsen, bl.a. Aben Maler, Fahrenheit og Forlæns. Forlaget Damgaard er sidste skud på stammen og har i sin tre-årige levetid markeret sig med en distinkt og kvalitetsbevidst udgivelseslinje bestående af såvel børne- og fagbøger som udsøgte tegneserier.

Blandt sidstnævnte finder vi en af sidste års fornemste tegneserieudgivelser, amerikanske John Porcellinos Under stjernerne. Porcellino er noget af en levende legende i amerikanske tegneseriekredse: en inkarneret self-publisher, der nu i 25 år selv har tegnet, produceret og udgivet sit tegneseriehæfte King Cat Comics.

Der er tale om et fotokopieret, klammehæftet og helt igennem ukommercielt blad, primært indeholdende små observationer fra tegnerens hverdag, i såvel tegneserie- som prosaform. Blandt tegneseriekendere har det opnået kultstatus som en unik institution uden for mainstreamen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tom Henriksen
  • Christian Curdt-Christiansen
Tom Henriksen og Christian Curdt-Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu