Læsetid: 4 min.

Opera og folkefest

Selvom opera i sit udgangspunkt er feel bad-musik, vil operafestivalen igen i år med sang og mad og vin i Torvehallerne gøre det til en feel good oplevelse med undtagelser som en garanteret ubehagelig, nykomponeret gyseropera i en uhyggelig kælder
28. juli 2015

For syvende år er der operafestival i København. Hvert år er den vokset lidt, og i år må man godt kalde den stor. Langtfra så stor som sin meget ældre storebror jazzfestivalen, men den er godt med i kampen med alle sine koncerter på mindre og større venues, børnearrangementer, festivalpriser og udendørs- og indendørsarrangementer. Et særligt træk ved den københavnske operafestival de sidste par år er, at den VIL være lige så folkelig som de andre musikgenrer. Men hvor en jazzfestival eller en Roskildefestival i deres natur er folkelige begivenheder, så skal der kæmpes aktivt med operaen for at lave om på, at det er en finkulturel genre.

Med festivalens egne ord skal operaen rykkes ud af de hellige haller. Helt konkret bliver det til, at operaen trækkes ud af Operaen og koncertsalene til Torvehallerne og nogle andre små scener. Hernæst har man så både fælles morgensang og operalab, hvor publikum fra forskellige vinkler kommer bag kulisserne, operabingo med Keld og Hilda, hvor man kan vinde en arie serveret på stedet, mulighed for at overvære unge aspiranter fra konservatorierne og master classes, opera lounge med DJ, syng-med-festivalkor og havnerundfart med operette.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu