Læsetid: 6 min.

Jeg er mand. Derfor.

Australske Tame Impala har med deres tredje fremragende album bevæget sig imod en endnu strammere og mere alvorlig produktion. Singlen ’Cause I’m A Man’ skiller sig ud med sin musikalske selvironi, der gør det svært at følge anklagerne om, at sangen skulle rumme et lukket sexistisk udsagn
Hovedpersonen i Tame Impalas nummer ’Cause I’m A Man’ vågner efter et nattedrama og undskylder sig med, at det er fordi, han er en mand og derfor ikke kan styre sig.

Universal Music

21. august 2015

Det er ikke noget nyt fænomen, at sexisme, kvindehad og popmusik alt for ofte går hånd i hånd – tænk bare på et nummer som The Rolling Stones’ »Brown Sugar« fra 1971, som handler om sorte slavegjorte kvinder, der bliver voldtaget i USA’s sydstater – og hvor voldtægtsmændenes, de hvide plantageejeres, blikke og begær efter »brun sukker« er den eneste vinkel, der er repræsenteret. Og det er bare ét eksempel blandt uendeligt mange.

Kvindehad og sexisme er, som Jenny Stevens fra musikmagasinet NME siger til det amerikanske magasin Stylist, grundfortællinger i popkulturen – og ikke mindst i popmusikken.

Fortællinger, der gentages igen og igen, og som måske ligefrem kan være med til at opretholde denne »patriarkalske kultur,« hvor »kvinder historisk og traditionelt er blevet undervurderet og undertrykt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu