Læsetid: 3 min.

’Jeg troede ikke, jeg vidste det’

Teaterforestillingen ’Mit Mørke’ over Peter Tudvads sygeplejerskebiografi er blevet til stærk scenekunst om fortrængning og forsoning. Med den skønne Bodil Sangill som sygeplejersken, der tænker tilbage på tiden hos nazisterne under krigen
Bodil Sangill og Lykke Sand Michelsen imponerer i Bådteatrets dramatisering af Peter Tudvads biografi over en stærk kvinde, der ser sin egen fortid i øjnene som sygeplejerske for de tyske nazister i Berlin.

Natasha Post Penaguiao

12. september 2015

Midt i flygtningestrømmen og samvittighedshvirvlen kan man nu opleve forestillingen Mit Mørke på Bådteatret i Nyhavn. Det er teatret Five Feet Tall, der har valgt at dramatisere Peter Tudvads fremragende biografi Sygeplejerske i Det Tredje Rige – om den danske kvinde Ebba Mørkeberg, hvis nazistfar sendte hende afsted til Tyskland i 1930’erne, hvorefter hun blev dernede og blev sygeplejerske for SS.

Det er imponerende nok lykkedes den unge dramatiker Simone Isabel Nørgaard at dramatisere den iltre og vidtforgrenede bog, så teaterstykket bevarer bogens næsten krimiagtige og hudløst nysgerrige afsløring af sygeplejerskens fortrængte fortid – samtidig med at fortællingen fremstår helt enkel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer