Læsetid: 4 min.

Afradikaliseringsekspertens radikale fortid

’Autonom Pusher Mentor’ er et godt portræt af Søren Lerche – tidligere autonom, voldelig kriminel og hashpusher, der i dag hjælper samfundets mest forhadte unge: højre- og venstreradikale, islamister og bandemedlemmer. Men bogen har et etisk problem
24. oktober 2015

Portrættet af Søren Lerche i bogen Autonom Pusher Mentor er skrevet af Ulrik Dahlin, og det er skrevet godt. Tonen er nøgtern, og paradokser, hensynsløshed og absurditeter får langt hen ad vejen lov til at lyse op for sig selv. Der er ingen romantisering af hverken vold eller gangsterliv.

Fortællingen følger to kronologiske, forskudte spor: Første spor følger den mildt utilpassede forstadsrod fra akademikerhjemmet, der bliver idealistisk hashhoved med fedtede dreadlocks, en del af det autonome miljø og siden pusher-gangster med massevis af penge. Det andet spor begynder ved hans isolationsfængsling, og beskriver hans vej ud af kriminalitet og frem til hans nutidige rolle som højskolelærer, ekspert i afradikalisering og leder af Fryshuset Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Lerche Nielsen
Jørgen Lerche Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu