Læsetid: 7 min.

Med far på verdensturne

Karl Ove Knausgård holder lidt for meget af hverdagen i sin nye bog om himmelen, jorden og alt derimellem
Vanessa Baird har malet billederne i Knausgårds nye bog, som er første bind ud af fire i en encyklopædi til et ufødt barn. Illustration fra bogen

Vanessa Baird har malet billederne i Knausgårds nye bog, som er første bind ud af fire i en encyklopædi til et ufødt barn. Illustration fra bogen

3. oktober 2015

Siden han i sidste bind af Min kamp proklamerede, at han ikke længere var forfatter, har Karl Ove Knausgård udgivet tre essaybøger og en brevveksling om VM i fodbold. For nylig annoncerede Forlaget Oktober så, at der var endnu fire bøger på vej, hvoraf den første, Om høsten, netop er udkommet i Norge.

Et af de helt store temaer i Min kamp var Knausgårds utilfredshed med familielivet. De store tanker om litteratur og længslen efter frihed stod i skarp kontrast til en hverdag med indkøb, oprydning og børnefødselsdage. Men i den nye bog er det, som om Knausgård endelig har fundet sig til rette med tilværelsen.

I tre breve til sin endnu ufødte datter, præsenterer han familien og livet på deres svenske gård og forklarer, at han vil vise hende verden og rigdommen i dens uendeligt mange detaljer. Hvor de tidligere bøger var fulde af frustrationer, strømmer den nye over af forventningens glæde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu